Hidskes en van Echten - coll. G. Hidskes.jpg
1982  Jubileum Vioolgroep2.jpg
1937 Jamboree logboek voorblad.jpg
1929 2 maart Troeplokaal Oosterhoutstraat.jpg
© 2010-2024  Stichting Vrienden van Scoutinggroep De Zwervers  Assen                                                                                                                                                          webmaster: HLdG
Padvindsters in De Spil 1997.jpg

Vrienden van Scoutinggroep De Zwervers

Kleine Reünie 2023

Zaterdag 18 februari waren veel oud Zwervers en  V.I.O.O.L. groep leden naar Witten gekomen voor de beloofde kleine reünie. Helaas vanwege de corona 2 jaar later dan gepland.  Gelukkig overtrof de belangstelling onze stoutste verwachtingen en het was heel fijn dat ook de jongere generatie de weg naar de kleine reünie had gevonden.

Tijdens zijn opening toespraak heeft onze voorzitter Jan de Vries de groep 6 nieuwe tenten tenten aangeboden

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zoals bekend ijvert onze stichting ervoor de groep te ondersteunen om zo scouting bereikbaar te houden voor alle geledingen. Zo was er een aantal jaren een aanvraag bij ons binnen gekomen voor een bijdrage voor tenten omdat deze dringend aan vervanging toe zijn en men van plan was een aantal oude legertenten aan te schaffen.

Ons stichting bestuur bestaat echter uit een aantal oude rotten met jarenlange kampeer ervaring en met in het achterhoofd dat we in onze tijd kwaliteits tenten hadden leek ons oude legertenten geen goed idee. Wij hebben het plan opgevat de groep van een aantal goede tenten te voorzien. Zo kwamen we uit bij Atomatent. Een klein tentenatelier in Uden. De eigenaren zijn oud de Waard medewerkers die tenten maken in de beroemde de Waard kwaliteit.

 

 

 

 

Formeel zijn de tenten tijdens de reünie aangeboden maar daadwerkelijk gaan we dat doen tijdens een bijeenkomst met de leiding waar we een kleine opzet instructie gaan geven en besluiten de bijeenkomst feestelijk met een  hap en drankje.

Update De overdracht heeft zaterdagmiddag 30 april plaats gevonden en leverde ook een mooi krantenartikel op dat hier is te lezen. Een fotoverslag staat hier

 

Na het “officiële” gedeelte was het tijd voor ontmoeten. Als vanouds was de sfeer weer zoals we dat bij de Zwervers en V.I.O.O.L. groep gewend zijn. Gesprekken die tijdens een vorige ontmoeting niet waren afgerond werden op amicale wijze voortgezet.

De organisatie had een paar beeldschermen neergezet waarop filmpjes werden vertoont van onze Kofferbak-verkopen, activiteiten van de groep, een film gemaakt tijdens het 75 jarig bestaan van de Zwervers in 1986 en een film van de pioniers van de V.I.O.O.L. groep. Met name deze laatste 2 films trokken veel belangstelling en zijn hier terug te zien.

Een gedeelte van de aanwezigen had aangegeven te willen deelnemen aan een buiten gebeuren. Dit werd ingevuld met een potje klootschieten rondom van Veen en het dorp Witten.  

Na afloop van het reünie gedeelte was er een schnitzel buffet. Tegen 20.00 uur vertrokken de laatste tevreden reünisten weer huiswaarts. Op naar de volgende reünie!!

Klik hier voor een fotoverslag