Hidskes en van Echten - coll. G. Hidskes.jpg
1982  Jubileum Vioolgroep2.jpg
1937 Jamboree logboek voorblad.jpg
1929 2 maart Troeplokaal Oosterhoutstraat.jpg
© 2010-2024  Stichting Vrienden van Scoutinggroep De Zwervers  Assen                                                                                                                                                          webmaster: HLdG
Padvindsters in De Spil 1997.jpg

Vrienden van Scoutinggroep De Zwervers

Jubileum

Vrijdag 4 februari 2011 bestond Scoutinggroep “De Zwervers” 100 jaar en dat is gevierd en herdacht  in “PartyTown” te Assen.

“Partytown” was omgebouwd tot één groot Scoutingterrein met bomen, tenten, een echte kampkeuken en verschillende zithoeken. Uiteraard was er ook een podium waarop van alles gebeurde.

Een speciale werkgroep (met ervaring) was belast met de gehele herinrichting van “PartyTown”. Vrijdag 4 februari was gereserveerd om de zalen en omgeving in Scouting-look om te toveren.

 

 

Er was door de tentoonstelling-commissie een speciale zaal ingericht  voor de expositie over 100 jaar scouting “De Zwervers en V.I.O.O.L groep” met o.a. zeer veel oud en bijzonder materiaal uit het Drents Archief.
Dries Schneider (voorzitter jubileum commissie)
‘s-Avonds was de reünie voor oud-leden en oud-kader leden. Het was een geweldige avond met verschillende activiteiten en waarbij vele herinneringen werden opgehaald. Alle mensen in de verschillende commissie hadden hard gewerkt om alles op tijd klaar te krijgen. Met elkaar waren we trots op het resultaat.
Scoutinggroep “De Zwervers” staat bekend om hun soms speciale aanpak van zaken, maar misschien daarom komen ze juist samen tot grootse daden. En dat was weer te zien.
Het boek is via  het formulier te bestellen en kost slechts € 10,- Daarnaast brengen wij € 2,50 verzendkosten in rekening.