Kofferbak verkopen
Stichting Vrienden van Scoutinggroep  De Zwervers Assen
Hidskes en van Echten - coll. G. Hidskes.jpg
1982  Jubileum Vioolgroep2.jpg
1937 Jamboree logboek voorblad.jpg
1929 2 maart Troeplokaal Oosterhoutstraat.jpg
© 2010-2023  Stichting Vrienden van Scoutinggroep De Zwervers  Assen                                                                                                                                                          webmaster: HLdG
Padvindsters in De Spil 1997.jpg

Al een aantal jaren organiseren wij in de zomermaanden kofferbak verkopen om op deze manier gelden bij elkaar te “sprokkelen” waarmee wij de groep kunnen ondersteunen. Eerst een paar jaar op de wielerbaan op sportpark Stadsbroek en de laatste jaren staan wij in het centrum op het Koopmansplein.

Uit de opbrengsten hebben wij de groep met meerdere zaken financieel kunnen ondersteunen en in 2021 en 2022 zijn er 6 nieuwe patrouilletenten besteld. Door toelevering problemen bij het tenten atelier zijn deze helaas niet voor het kampeer seizoen 2022 geleverd. Inmiddels zijn ze ontvangen en iijdens de kleine reünie formeel aan de groep overhandigd. In het voorjaar van 2023 zullen wij de tenten tijdens een gezellige bijeenkomst met het kader daadwerkelijk aan de groep overhandigen.

 

Ook in 2022 hebben we weer een aantal kofferbak verkopen kunnen organiseren.  Ondanks het mooie voorjaar en zomer hebben we één keer de verkopers niet laten betalen omdat juist op deze zondag de regen met bakken uit de lucht viel en bezoekers achterwege bleven. Gelukkig hebben de andere verkoop zondagen toch weer een aardig bedrag opgebracht.

In 2020,2021 en 2022 hebben we van het Rabo clubsupport heel mooie bedragen gekregen en dat samengevoegd met de kofferbak opbrengsten van 2022 heeft ons doen besluiten de groep nog een tent te schenken.

Ook voor  2023 staan er weer een aantal kofferbak verkopen gepland. Zet maar in de agenda: 21 mei, 30 juli, 27 augustus Juni valt af vanwege de TT en september valt af omdat d1e dag Assen startplaats is van het EK wielrennen voor de mannen. De binnenstad is dan voor een groot gedeelte afgesloten en zijn er allerlei activiteiten.